A Brazil Szövetségi Köztársaság kormánya, a brazil Nemzeti Népegészségügyi Felügyelet (ANVISA) ajánlására, 2020. március 23-tól ideiglenes és rendkívüli korlátozó intézkedéseket vezetett be a külföldiek országba történő belépésével kapcsolatban. A jelenleg érvényes kormányzati intézkedés NEM ENGEDÉLYEZI SZÁRAZFÖLDI ÉS VÍZI HATÁRÁTKELŐHELYEKEN KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK BELÉPÉSÉT, kivéve a paraguayi határállomásokat.  Ez a korlátozás nem vonatkozik a Brazíliában letelepedési engedéllyel rendelkezőkre, az itt tartózkodási engedéllyel dolgozó külföldi állampolgárokra, brazil állampolgárok külföldi közvetlen családtagjaira és a nemzetközi áruszállításban dolgozókra. Ugyanakkor ENGEDÉLYEZETT KÜLFÖLDIEK 90 napnál rövidebb időre történő BELÉPÉSE NEMZETKÖZI LÉGIJÁRATOKKAL. Az idegenrendészeti helyzet folyamatos változására való tekintettel kérjük, kísérjék figyelemmel jövőbeni tájékoztatóinkat.

2020. december 23-tól azonban légi úton sem léphetnek be az országba azok az utasok, akik a belépést megelőző 14 napban az Egyesült Királyságban, Észak-Írországban vagy a Dél-Afrikai Köztársaságban tartózkodtak, vagy onnan kívánnak beutazni.

Az országba nemzetközi légijárattal belépni szándékozóknak 2020. december 30-tól az indulási ország repülőterén való felszállás előtt 72 órával korábban kiállított negatív „PCR” COVID-19 teszteredményt mutató angol, spanyol vagy portugál nyelvű igazolást kell bemutatniuk a járatot működtető légitársaságnak. A negatív teszteredménynek az indulási országban hivatalos működési engedéllyel rendelkező egészségügyi intézménytől vagy laboratóriumtól kell származnia, és annak felmutatása a Brazíliába való érkezésnél feltétele a belépésnek. A 72 órát az utazásnál igénybe vett első légijáratra történő beszállástól számítják, amennyiben az utazás során az utazó nem hagyja el az érintett repülőterek tranzit zónáit. A kísérővel utazó 12 évnél fiatalabb utasoknak nem kell negatív „PCR” COVID-19 teszteredményt felmutatniuk. 

A Brazília nemzetközi repülőterein csak tranzitáló utasoknak nem kell sem „PCR” COVID-19 teszteredményt, sem az egészségügyi szabályok betartására vonatkozó kitöltött nyilatkozatot felmutatniuk.