A koronavírus járvány miatt Brazíliában nem kizárható az Európába menő légijáratok részleges vagy teljes leállítása. Tekintettel erre javasoljuk, hogy a Brazíliába 90 napnál rövidebb időtartamra beutazott magyar állampolgárok mielőbb utazzanak vissza Magyarországra. 

 
Egyben kérjük, hogy akik még nem regisztráltak Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Védelem honlapján, ezt tegyék meg következő linken: https://konzinfougyseged.mfa.gov.hu/#!/login
 
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a koronavírus okozta fertőzések rohamos terjedése miatt 2020. március 16-tól mind a Brazíliavárosi Nagykövetségen, mind és a Sao Pauló-i Főkonzulátuson a konzuli ügyfélfogadás emailen vagy telefonon történő előzetes időpont egyeztetés alapján történik.
 
Ez nem vonatkozik a magyar állampolgárok szükséghelyzeti érdekvédelmi ügyeire (pl. a bajbajutott magyar állampolgárokra), amelyekben a Nagykövetség és a Főkonzulátus továbbra is rendelkezésre áll a képviseletek honlapján és az alább megadott ügyeleti telefonok segítségével. Kérjük, hogy az érintettek a külképviselet felkeresése előtt, lehetőség szerint telefonon, vagy emailben előre egyeztessék odaérkezésük időpontját.
 
Bajbajutott magyar állampolgár a konzuli tájékoztatási és vészhelyzeti ügyeleti telefonvonalakon kaphat tanácsot, konzuli segítséget. A hívás a Budapesten működő Konzuli Tájékoztatási és Ügyeleti Központba érkezik). Ezek a telefonszámok a következők:
Magyarországról ingyenesen a 06-80-36-80-36 zöldszámon hívható.
Külföldről a +36-80-36-80-36,
illetve WhatsApp (+36-30-36-36-111) és Viber (+36-30-36-36-555) platformokon, elsősorban szöveges üzenetek formájában érhető el.