Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm Magyarország Brazíliavárosi Nagykövetségének honlapján.

A Brazil Szövetségi Köztársaságba akkreditált nagyköveti megbízatásom során elsődleges feladatomnak tekintem a magyar-brazil kapcsolatok további erősítését és mélyítését, amelyek az elmúlt években ígéretes fejlődésen mentek keresztül. 

Jómagam és munkatársaim azon dolgozunk, hogy Magyarország és Brazília között minél intenzívebb kapcsolatok alakuljanak ki az élet minden területén. Gazdasági lehetőségeink, kulturális kincseink, turisztikai kínálatunk számos embert és vállalatot vonzanak a világ minden tájáról, biztos vagyok benne, hogy ez jó alapot szolgáltat a magyar-brazil kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséhez is.

A Brazíliában élő mintegy százezer magyar gyökerű ember révén a kapcsolataink értékes nemzetpolitikai dimenzióval is rendelkeznek, amelyek ápolását szintén fontos és megtisztelő feladatunk.  

Nagykövetségünk a São Pauló-i Főkonzulátus együttműködésben igyekszik tartalmas programokkal, látogatásokkal, új kezdeményezésekkel hozzájárulni a kapcsolatrendszer további erősítéséhez, egyben mindig segítségére lenni honfitársainknak, valamint a hazánk iránt érdeklődő brazil barátunknak.

Honlapunkon megtalálja a Nagykövetségről és az általa ellátott feladatokról szóló legfontosabb tudnivalókat, hasznos információkkal szolgál a magyar politikai, gazdasági, kulturális életről, illetve a szükséges konzuli és vízum információkat is. Fontos információkat talál az is, aki az egyszerűsített honosítási eljárás keretében magyar állampolgárságért szeretne folyamodni. 

Kérem, engedje meg, hogy egyúttal szíves figyelmébe ajánljam a Nagykövetség hivatalos Facebook oldalát is, amelyen a külképviselet tevékenysége, kulturális és egyéb programjai, hasznos tájékoztatók is helyet kapnak.

Bízom benne, hogy honlapunk választ ad kérdéseire és segít a tájékozódásban. Amennyiben további kérdése lenne, kérem, bátran keresse Nagykövetségünket, ahol munkatársaimmal örömmel állunk rendelkezésére.

Dr. Halmai Miklós
nagykövet